maanantai 30. tammikuuta 2012

Skrapa vertailu.

Ajattelin tossa sunnuntaina, että käympä ajelemassa kun talvekeli oli mitä kaunein. Noh lasit tottakai jäässä ja takakontissa hallin nurkissa pyörineitä skrapoja... Testataan niitä sitten!

Vertailu kohteet.

1. Tämä on aika perus muovinen skrapa-harja yhdistelmä vaihdettavalla kolmio srapalla. Hintaa n. 5e
2. Perus puurunkoinen skrapa-harja yhdistelmä. Hintaa n. 3e
3. Suht yleinen ja suosittu Kungs Max-Is skrapa-harja. Hintaa n. 7e
4. Vanha kääntöteräinen muovi/kumi skrapa. Hintaa n. 2e
5. Samaa sarjaa kun ensimmäinen mutta ilman harjaa. vaihdettava kolmio skrapa. Hintaa n. 3e
6. Vuosimallia 1993 oleva mainos muovin palanen (luultavasti skrapaamiseen). Hintaa 0e
7. Handy skrapa. Vaihdettavilla ohuilla terillä. Hintaa n. 10e + vaihoterät 10kpl pkt n. 12e
8. Perus parkkikiekko. Hintaa n. 3e

Siinä on vertailukohteet. Pahoittelen CD-Kotelon, pankkikortin, kynsien ja lumilapion puuttumista...

Testissä jäiseen tuulilasiin (ulkona -23 astetta celsiusta) skrapattiin kohteila kerran ja katsottiin miltä näyttää ja oliko skrapa mukava kädessä. Kuvassa näkyy jälki ulkoa. Anteeksi etten sisältä ottanut kuvaa...


Kuten kuvassa näkyy niin erot skrapojen välillä vaihtelevat suht vähän jälkiensä perusteella. Esim yksi kalleimasta päästä oleva Kungsin harja-skrapa teki sust samaa jälkeä kuin parkkikiekko ja perus käsiskrapat tekivät suht samaa jälkeä. Parhaiman otteen sai ensimmäisestä harjasta. ja huonoiman mainos muovinpalasta ja parkkikiekosta. Puinen harja vähän pelotti, että miten varsi ja muovin pala yhdellä niitillä pakkasella kestää.

Mutta mielestäni yksi oli ylitse muiden. Nimittäin Handy mallinen terästeräinen skrapa.
Tämä laite poisti jään erittäin helposti lasista jätteän kirkkaan lopputuloksen vain yhdellä vedolla. Handy on kylläkin tarkoitettu tarrojen ja muiten liima tyylisiin paskojen poistoon lasista, mutta kyllä se mielestäni myös jäänpoisto höylänä toimi. Koko auton skrapaamiseen meni vain noin 5min eli erittäin nopeaa ja helppoa toimintaa. Handy on kyllä kallein laite tähän hommaan, mutta on kyllä helppo ja nopea. Tähän kun liittää vielä harjan ja hanskan niin talvella liikkeelle lähtö aamulla on mukavaa ja vaivatonta. TOSIN OLKAA VAROVAISIA TERÄVIEN LASTOJEN KANSSA! TERÄT SAATTAVAT TEHDÄ LASEIHIN ERITTÄIN IKÄVIÄ NAARMUJA! Itseäni ei haittaa koska autoni on helvetin vanha :D

Toiseksi paras oli mielestäni ensimmäinen harja-skrapa yhistelmä. Siitä sai parhaiman otteen harja oli pehmeä ja skrapan voi vaihtaa jos se kuluu.
Kolmosena tulee numero 5. Siitä saa hyvän otteen ja terän pystyy vaihtamaan. Hyvänä lisänä on myös takapuolella oleva kumilasta, jolla saa mukavasti huurun pois autonlasien sisäpuolelta.



Mukavia talvi aamuja!
-Allu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti